Čebelnjak

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Dogodki in prireditve z občutkom za pristno, lokalno, kvalitetno… nas bogatijo! Postanite del navdihujočih doživetij in prijetnega druženja, pridružite se nam ob praznovanjih. Vrednost narave je neizmerna in z njo povezana dediščina brezčasna. Spoznajmo in poudarjajmo vrednost bivanja v sožitju z naravo, posredujmo naše vrednote prijateljem in zanamcem. Naj bodo doživetja ob dogodkih v naravnih parkih razkritje in navdih za polnost življenja.Predavanje “Velike zveri in šakal v Sloveniji”

24. januar 2019 ob 18.00
Uprava Kozjanskega parka v Podsredi

Vabljeni na zanimivo predavanje Tomaža Berceta, 24. 1. 2019 ob 18.00, na upravi Kozjanskega parka v Podsredi!

Na predavanju bodo predstavljene vse tri velike zveri, ki živijo v Sloveniji. Slišali bomo najnovejše podatke o njihovi razširjenosti, številčnosti, zanimivosti iz njihovega življenja ter izzive, ki jih predstavlja sobivanje med človekom in temi karizmatičnimi vrstami, ki so že od nekdaj prisotne v Sloveniji.

Ker se bomo po predavanju podali na teren v iskanju šakalov, bo predavanje namenjeno tudi kratkemu uvodu v poznavanje šakalov, srednje velikih zveri iz družine psov, ki so se v zadnjih v Sloveniji letih hitro razširile.

Predavanje bo trajalo eno uro.

Po predavanju bo sledil terenski del (iskanje šakalov), ki bo prav tako trajal največ eno uro.