SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Dan odprtih vrat na Vidovem brejgi

24. junij 2023 od 8.30 do 13.00
Ekološka zeliščne kmetija VIDOV BREJG, Fokovci 77

Organizator dogodka: Ekološka zeliščne kmetija Vidov brejg
Informacije: M 041 302 450, E [email protected] in fb/instagram vidov brejg

Program 

POHOD OD ROTUNDE V SELU DO VIDOVEGA BREJGA

8.30–9.00       
Registracija pohodnikov in dobrodošlica v Selu (prispevek 15 EUR vključuje kupone za hrano in pijačo na Vidovem brejgi, dobrodošlico in prigrizek na poti).

9.00–9.30       
Vodeni ogled Rotunde sv. Nikolaja v Selu z digitalnim doživetjem 

9.30–12.00     
POHOD OD ROTUNDE DO VIDOVEGA BREJGA  Z INTERPRETACIJO NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE OB POTI, v organizaciji TIC Moravske Toplice in Javnega zavoda Krajinski park Goričko na Vidov brejg, kjer se bodo pohodniki pridružili ostalim obiskovalcem v kulinaričnem uživanju in drugih aktivnostih. Vsak pohodnik se lahko individualno odpravi na zadnji del poti nazaj do izhodiščne točke pri Rotundi (cca 30 min).

Vabljeni tudi pohodniki nordijske hoje (možnost izposoje palic pri Rotundi). Z nami bo diplomiran fizioterapevt iz Centra za krepitev zdravja M. Sobota.

PROGRAM NA VIDOVEM BREJGI

10.00–11.00    
ČAJANKA NA VRTU Z BRALNIM KROGOM Z ANASTASIJO v organizaciji Goričkega drüjštvo za lepše vütro. Vabljeni vsi, ki ste knjige iz zbirke Zveneče cedre Rusije že prebirali in vas je njihova vsebina navdušila kakor tudi vsi, ki knjig še niste prebrali, pa vas zanima soustvarjanje z naravo, starodavne modrosti in življenje v sožitju z naravo.

10.00–13.00 
   
ZELIŠČARSKI KROŽEK IN KREATIVNE DELAVNICE ZA OTROKE IN MLADE PO DUŠI v sodelovanju z OŠ Fokovci in Karmen Sočič. Razstava »ZGODBE Z VIDOVEGA BREJGA«,  v organizaciji OŠ Fokovci, ki so jo pripravili v sklopu obeležitve »Dnevov Evropske kulturne dediščine 2022«.

10.00–13.00
    
POLNJENJE Z ŽIVLJENJSKO ENERGIJO IN DIAGNOZA VAŠEGA TRENUTNEGA ENERGIJSKEGA STANJA – energoterapevt Jože Mlasko vas bo polnil z življenjsko energijo in vam svetoval, kako si pridobiti več energije in kako bolje delovati na različnih področjih življenja, da boste bolj učinkoviti in zdravi. Tretma traja približno 30 min (10 EUR).

10.00–13.00  
 
SVETOVANJE Z MERJENJEM KRVNEGA TLAKA, ZMOGLJIVOSTI PRIJEMA IN ANALIZO TELESNE SESTAVE v organizaciji Zdravstvenega doma Murska Sobota, Center za krepitev zdravja.

10.00–13.00    
GORIČKI BAZAR: Stojnice lokalnih ponudnikov in srečelov
»ZELIŠČNI GOURMET« Marjetka Škafar, Samo Just in Vidov brejg, HUDO DOBRO, Radgonske gorice, KTD Černelavci
VODEN OGLED ZELIŠČNEGA VRTA in PRIKAZ DESTILACIJE ZELIŠČ s Simono Mohar Karakatič, FILUMA in Renato Rogan, VIDOV BREJG

na vrh strani