SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

DEKD v Javnem zavodu Krajinski park Goričko

Dan odprtih vrat
27. september 2020 od 10.00 do 18.00
Grad Grad, Grad 191

V Javnem zavodu Krajinski park Goričko v okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine, ki potekajo pod sloganom SPOZNAJ? VARUJ! OHRANI. pripravljamo 2 DNEVA ODPRTIH VRAT:

SOBOTA, 26. september, 10.00-17.00: vodeni ogledi
Stara šola v Kančevcih, Kančevci 38
DAN ODPRTIH VRAT RAZSTAVE PREŽIVETI Z NETOPIRJI, prost vstop

NEDELJA, 27. september, 10.00-18.00
11.00, 14.00: vodena ogleda
Grad Grad, Grad 191
DAN ODPRTIH VRAT GRADU GRAD, prost vstop

V 800 let stari graščini je na ogled sedem rokodelskih delavnic, tri zgodovinske, tri naravoslovne in ena umetniška razstava, poročno-koncertna dvorana, grajska kapela ter vinoteka.
Letos je do 4. oktobra na ogled posebna razstava z naslovom GORIČKO: nov pogled na podeželje, sobivanje arhitekture in krajine. Študentje arhitekture iz ljubljanske, dunajske in graške univerze so pod vodstvom petih mentorjev oblikovali ideje za prenovo, in novogradnjo objektov na lokaciji grad Grad, grajska pristava, marof-grad, vinograd pri gradu, gostilna Kreft in kmetija na Bajni.

Prepustite se lahko blagodejnim energijam na dvorišču in se v grajskem parku nadihajte in razgibajte z otroci na igralnih poljih za najmlajše.

Kontakt: JZ Krajinski park Goričko, [email protected]www.park-goricko.org

Prosimo obiskovalce, da upoštevajo veljavne ukrepe vlade RS in NIJZ za zajezitev virusa Covid 19, nosite svojo masko, ne dotikajte se razstavljenih predmetov in si razkužujte roke.

na vrh strani