SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

V spomin Milanu Vincetiču

6. februar 2023 ob 18.00
Kulturna dvorana Šalovci

Organizatorji dogodka: Občina Šalovci, Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci, Osnovna šola Šalovci, Javni sklad za kulturne dejavnosti, OI Murska Sobota, Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja

Vabljeni na predstavitev dokumentarnega filma o Milanu Vincetiču Jaz sem mravljišče drobnih smrti  ter knjige njegovih še neobjavljenih zgodnjih in zadnjih pesmi Postile.

Dokumentarni film o Milanu Vincetiču (50 min.) je po scenariju Štefana Kardoša režiral in posnel Jože Glažar. Vincetičevo raznoliko besedno ustvarjalnost in njegov človeški obraz predstavljajo sorodniki, prijatelji in literarni sopotniki, filmsko pripoved o njem pa s tematskimi vprašanji Ksenija Horvat.

V knjigi Postile so zbrane doslej neobjavljene pesmi Milana Vincetiča iz zgodnjega ustvarjalnega obdobja in iz literarne zapuščine. Vincetičevo pesniško besedo spremlja govorica likovnih podob akad. slikarjev Aleksandra Červeka in Mirka Rajnarja; knjigo zaključuje celovita bobliografija Vincetičevih del in spremna beseda Francija Justa o njegovem besednem ustvarjanju.

Na dogodku bodo sodelovali učenci OŠ Šalovci z Vincetičevimi recitacijami. Slovenskemu kulturnemu prazniku se bodo poklonili tudi z nastopom Ženske vokalne skupine Zarja.

na vrh strani