SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Medena sobota

27. maj 2023 od 10.00
Krpanov dom

10. – 17.00 Medeni sejem

Del paviljona Medena zgodba je posebna Medena postaja, kjer je mogoče pokusiti različne vrste medu. Več o posamezni vrsti, njihovih odlikah in posebnostih, vam bodo predstavili lokalni čebelarji. Pri njih boste vam najljubši med ali kak drug medeni izdelek lahko tudi kupili.

DOGODEK JE BREZPLAČEN.

Ob 10.00 in ob 15.00 Družinsko vodenje in delavnica

Medeni paviljon skriva številne zanimivosti o čebelah – poznate že vse? Ali veste, zakaj so čebele in drugi opraševalci tako pomembni? Kaj bi se zgodilo, če jih ne bi bilo? Vabljeni na raziskovanje paviljona, pokušino medenih izdelkov in družinsko delavnico.

DOGODEK JE BREZPLAČEN. 

10. – 17.00 Raziskovanje Pivke z DINAmično beležko

V okviru projekta LAS (DO)živi v urbanem okolju je nastal nov turistični produkt DINAmična Pivka, del katerega je raziskovalna beležka DINAmična pustolovščina. Z njo se lahko spremenite v prave raziskovalce – podajte se po bližnji okolici in spoznajte številne zanimivosti Pivke.

DOGODEK JE BREZPLAČEN. 

15.00 – 17.00 (DO)živi v urbanem okolju

Partnerji projekta LAS (DO)živi v urbanem okolju bodo predstavili svoje aktivnosti in produkte, ki so nastali v okviru projekta.

DOGODEK JE BREZPLAČEN. 

17.00 Risanka Čebelica Maja

Na katero ime najprej pomislite, ko rečemo čebelica? Najverjetneje prav na Majo. Lik čebelice Maje je star že več kot 100 let, a  otroci še vedno radi spremljajo njene dogodivščine. Še posebno doživetje pa je ogled v kinodvorani – vabljeni!

CENA: 3,50 €/OTROCI,  4,50 € /ODRASLI

Dogodek poteka v okviru Medenega tedna v Pivki, ko v Pivki gostuje paviljon Medena zgodba in razstava Bodi čebela / Be a bee. Več si lahko preberete TUKAJ.

na vrh strani