Čebelnjak

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Dogodki in prireditve z občutkom za pristno, lokalno, kvalitetno… nas bogatijo! Postanite del navdihujočih doživetij in prijetnega druženja, pridružite se nam ob praznovanjih. Vrednost narave je neizmerna in z njo povezana dediščina brezčasna. Spoznajmo in poudarjajmo vrednost bivanja v sožitju z naravo, posredujmo naše vrednote prijateljem in zanamcem. Naj bodo doživetja ob dogodkih v naravnih parkih razkritje in navdih za polnost življenja.Širjenje pozidave. Kokoš, ki nese...?

Predavanje
17. januar 2019 ob 19.00

Krajinski park Pivška presihajoča jezera vas vabi na predavanje dr. Blaža Repe, predavatelja na Filozofski fakulteti v Ljubljani (Oddelek za geografijo) z naslovom
  

Širjenje pozidave. Kokoš, ki nese...?

Izgubljanje najboljših kmetijskih površin

 

Slovenije nikakor ne uvrščamo med pomembne kmetijske države. A vseeno v zadnjem času vse pogosteje slišimo o čim večji samooskrbi, še posebej v povezavi z negativnimi trendi, kot so neobrzdane potrebe po gradbenih površinah. Vsi, strokovna in laična javnost, imamo pogosto težave s tem, kako se obnašati do prsti. Gre za praktično neobnovljiv naravni vir, o katerem vemo mnogo premalo, da bi lahkomiselno zapravljali.

Več o tem bodo obiskovalci izvedeli na brezplačnem predavanju v četrtek, 17. januarja ob 19. uri v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer.

Prijazno vabljeni!