Čebelnjak

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Dogodki in prireditve z občutkom za pristno, lokalno, kvalitetno… nas bogatijo! Postanite del navdihujočih doživetij in prijetnega druženja, pridružite se nam ob praznovanjih. Vrednost narave je neizmerna in z njo povezana dediščina brezčasna. Spoznajmo in poudarjajmo vrednost bivanja v sožitju z naravo, posredujmo naše vrednote prijateljem in zanamcem. Naj bodo doživetja ob dogodkih v naravnih parkih razkritje in navdih za polnost življenja.V družbi otrok na Svetovni dan mokrišč

3. februar 2019 od 10.00 do 14.00
NR Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper

Letošnja tema ob Svetovnem dnevu mokrišč, ki ga vsako leto obeležujemo 2. februarja je:

PRISPEVAJMO K BLAŽENJU PODNEBNIH SPREMEMB - USTAVIMO IZSUŠEVANJE MOKRIŠČ!

Za obeležitev tega dne, v nedeljo 3. februarja,

NR Škocjanski zatok, KP Sečoveljske soline, KP Strunjan in OŠ Lucija skupaj pripravljamo ustvarjalno delavnico namenjeno otrokom, starim od 8-12 let.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Kaj bomo počeli?

  • Kratek uvod v letošnjo temoSvetovnega dneva mokrišč: »Prispevajmo k blaženju podnebnih sprememb – ustavimo izsuševanje mokrišč!« 
  • Ogled kratkih poučnih filmov o problemu smetenja okolja, predvsem vodnih teles,
  • Pogovor na temo »deset stvari za manj smeti« 
  • Ustvarjalni nalogi:
    • Izdelovanje živalskih likov iz odpadnega materiala (po skupinah)
    • Izdelava lojnih pogač iz odpadnih plastenk
 

Pomembno: prinesite s seboj odpadni material, ki ga najdete doma in bi v nasprotnem primeru končal v košu za smeti (pokrovčki, različne plastične in papirnate embalaže, tulci toaletnega papirja, slamice, vrečke, pluta, volna, koščki blaga, …).

Prijave na delavnico zbiramo do 25. 1. 2019 na elektronski naslov: [email protected], oziroma do zapolnitve prostih mest.