SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Akcija odstranjevanja deljenolistne rudbekije v naravnem rezervatu Mali Rožnik

11. avgust 2022 od 16.00 do 20.00
Zbirno mesto: pločnik ob uvozu na Žabjo ulico (nekdanjo Koseško) z Večne poti

Cilj akcij odstranjevanja je omejiti širjenje izbranih vrst rastlin na nekaterih naravovarstveno najpomembnejših območjih, eno takih je tudi naravni rezervat Mali Rožnik, ki se nahaja na območju Rakovniškega barja.

Tekom štirih akcij odstranjevanja, ki so že bile izvedene v letu 2022, smo rastline deljenolistne rudbekije odstranili s površine cca. 2.900 m2.

Tokratna akcija bo potekala v četrtek, dne 11. 8. 2022, v času 16:00-20:00.

Zberemo se ob 16. uri na pločniku ob uvozu na Žabjo ulico (nekdanjo Koseško) z Večne poti (koordinate lokacije: https://goo.gl/maps/sc6zRZKXxkcvj63a8).

Za sodelovanje na akciji ne potrebujete posebnega predznanja, saj bodo akcijo koordinirali poznavalci tujerodnih vrst rastlin.Potrebujete le dobro voljo in terenska oblačila (priporočamo tanke dolge hlače).

Za malico in potrebno opremo poskrbimo mi! V kolikor imate, prosimo, da prinesete lastne vrtne delavne rokavice.
Ne pozabite tudi na steklenico z vodo.

Prosimo, da svojo udeležbo najavite na tel. št. 031 225 740 (Luka) ali e-mail: [email protected]

V skladu z Akcijskim načrtom za obvladovanje invazivnih tujerodnih rastlin na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib za obdobje 2021-2025 in v skladu z rednim programom dela na območju naravnega rezervata Mali Rožnik tudi v letošnjem letu izvajamo akcije odstranjevanja ITV, prednostno deljenolistne rudbekije.
Akcijski načrt za obvladovanje invazivnih tujerodnih rastlin na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib za obdobje 2021-2025 (NR Mali Rožnik; str. 43): https://www.tujerodne-vrste.info/.../LIFEARTEMIS_Akcijski...

na vrh strani