SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Vodena izobraževalna sprehoda

16. september 2023 ob 9.00
zbor na Avtobusni postaja Draga na Večni poti / zbor pred Moderno galerijo

Vabimo vas, da se nam pridružite na dveh vodenih izobraževalnih sprehodih:

  • »Kultura obiskovanja in doživljanja narave« na primeru Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib: sobota, 16. 9. 2023, ob 9h – zbor na Avtobusni postaja Draga na Večni poti

Obiskali boste širše območje Mosteca in Debelega hriba ter skozi oči ekologa in naravovarstvenika spoznavali in doživljali naravo v Šiški. Sprehod bo trajal približno dve uri. Potekal bo v gozdu, zato predlagamo, da imajo udeleženci primerno terensko obutev (nizke ali visoke pohodne čevlje) in oblačila.

Vodi Luka Šparl, viški naravovarstveni svetovalec
Priporočena oprema: terenska obutev in obleka, voda.
Prijave na dogodek sprejemajo po e-pošti na [email protected] ali po telefonu 031 225 740 (Luka) do zapolnitve mest (do 20 udeležencev).
V primeru slabega vremena bo dogodek odpovedan najkasneje v petek zvečer.

  • »Kulturna dediščina mestnega parka Tivoli«: sobota, 16. 9. 2023, ob 9h – zbor pred Moderno galerijo

Območje krajinskega parka je izjemno bogato s kulturno dediščino. Začetki formiranja današnjega parkovnega prostora Tivolija, ki predstavlja največji park v Ljubljani, so bili ustvarjeni z oblikovanjem zasebnih vrtov pred Tivolskim in Cekinovim gradom. Dvesto let kasneje sta bila vrtova vpeta v zasnovo Lattermanovih drevoredov. V kasnejšem obdobju je svoj pečat v Tivoliju pusti tudi arhitekt Jože Plačnik.

Med številnimi spomeniki in fontanami vas bo vodila mag. Darja Pergovnik (Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije), ki vam bo predstavila kulturnovarstvene vrednote parka Tivoli in njihovo varovanje.

Zbor: pred Moderno galerijo, ob 9. uri (trajanje 2 uri)
Prijave na dogodek (do 20 udeležencev) sprejemajo po e-pošti na [email protected] ali po telefonu 041 877 899 (Mateja) do zapolnitve mest.
V primeru slabega vremena bo dogodek odpovedan najkasneje v petek zvečer.

na vrh strani