PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Kako je nastalo cerkniško jezero

4. tematski vikend
11. maj 2019 ob 10.00
Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Zgodba o dveh gradovih na nasprotnih straneh Cerkniškega polja in nesrečni ljubezni, ki je naposled privedla do tega, da je polje postalo jezero.

Zgodbo boste doživeli med vožnjo s kanujem od Rešeta do Suhadolice. Najbrž je prav tu iz ene izmed številnih jam prilezel povodni mož Jezerko in svetoval mlademu princu, kako bi od enega do drugega konca polja prišel s čolnom. Jezero, ki včasih je, včasih pa ga ni, je že od nekdaj burilo duhove in navdahnilo to zgodbo o notranjskem Romeu in Juliji. Interpretiral jo bo Miha Razdrih.

Ob 10:00 se bomo dobili na parkirišču ob Dolenjem Jezeru, kjer se boste srečali z vodnikom. Razporedili se boste po kanujih in odveslali do jame Suhadolica

Predvideno trajanje izleta: 2 h

Cena: 15,00 € na osebo; otroci do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev brezplačno

Cena vključuje najem kanuja, vesel in rešilnih jopičev, spremstvo kanu inštruktorja, organizacijo, nezgodno zavarovanje in ddv.

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 10. maja, na [email protected] ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.