SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Kako nastane sir na kmetiji Gartner?

Mednarodni festival alpskega cvetja
27. maj 2024 od 16.00 do 18.00
Turistična kmetija Pr’ Odolnek Studor v Bohinju 3, Srednja vas v Bohinju

Družina Gartner se že od leta 1999 ukvarja s predelavo mleka v mlečne izdelke, značilne za Bohinj. V ta namen so zgradili manjšo sirarno, kjer predelajo doma namolzeno mleko v sir, mohant, maslo in albuminsko skuto.

Za namen prikaza izdelave sira in prikaza življenja na kmetiji so zgradili model sirarne na kmetiji, kjer si lahko ogledate postopek predelave mleka v sir in skuto, ter se tudi sami preizkusite v sirarjenju.

Pod mentorstvom planšarja boste izdelali lastni sir in zeliščno maslo, na voljo pa bo tudi degustacija domačih izdelkov kmetije.

INFORMACIJE:

  • Cena: ODRASLI 20,00 €/osebo in OTROCI 10,00 €/osebo
  • Minimalno število prijavljenih za izvedbo: 4 osebe
na vrh strani