SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Kako so gradili nekoč? Dnevi evropske kulturne dediščine 2022

Dan za družine
24. september 2022 od 10.00 naprej
Infocenter Triglavska roža Bled

Dneve kulturne dediščine bomo v Infocentru Triglavska roža na Bledu obeležili v soboto, 24.9.2022. Dogodek bo potekal v sodelovanju s Šolo prenove, Srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo in člani Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe.

Letošnja tema vseevropskega dogajanja DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE v čast kulturni dediščini in njenemu ohranjanju, raziskovanju in uživanju v njej je t.i. (Vz)trajnostna dediščina.

ŠOLA PRENOVE BO VODILA SKLOP DELAVNIC NA TEMO "KAKO SO GRADILI NEKOČ?"

Prvi del delavnic se prične ob 10.00.

Na delavnici bodo otroci spoznavali bogastvo raznolikosti kulturne krajine zaščitenega območja Triglavskega narodnega parka, spoznali bodo tako stalna naselja kot tudi planine, kjer se je stoletja odvijalo življenje in delo, danes pa predstavljajo preplet in soodvisnost delovanja naravne in kulturne dediščine. Gradnjo objektov so v preteklosti prilagodili svojim potrebam in značilnostim prostora ter uporabljali materiale, ki so jih našli v neposredni bližini, najpogosteje les in kamen.  

Otroci se bodo na delavnici seznanili z načeli trajnostne gradnje in uporabo naravnih materialov ter nato še sami izdelali modele značilnih objektov s tega območja.

PO PRVI DELAVNICI BO OB 12:30 SLEDIL KRATEK PROGRAM NASTOPAJOČIH – UČENCEV ČLANIC SKUPNOSTI ŠOL BOJA.

Ob 14:00 bomo pričeli z drugim sklopom delavnic, kjer bodo po točkah znotraj centra otroci skupaj s starši spoznavali kulturno dediščino, se zabavali in ustvarjali.

Potekala bo izdelava maket iz papirja, gradili bomo suhe zodove, izdelali ptičje hišice, risali, izrezovali, lepili modele lesenih ograj, se igrali "Črnega Petra",...

Zaradi lažje organizacije delavnic (nakup materiala,...) so zaželene prijave na [email protected] do 22.9.2022.

 VLJUDNO VABLJENI!

na vrh strani