SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Kekec

Kino pod Triglavom v Stari Fužini
19. julij 2020 ob 20.00
Vaško jedro v Stari Fužini

19. julij 2020, ob 20.00
Kekec
mladinski film

Prvi film o junaku iz knjig Josipa Vandota (Kekec nad samotnim breznom), ki je napolnil kinematografe leta 1951. Kekec je pogumen, srčen, iznajdljiv, predvsem pa mu ne zmanjka dobre volje. Pomeri se z divjim možem Bedancem in ga užene v kozji rog. Pri tem pomaga tudi Mojci in Kosobrinu.
Črno-beli film o Kekcu je med vsemi tremi najbolj uspešen in priljubljen ter nasploh eden najbolj kultnih v zgodovini slovenske in jugoslovanske kinematografije. Je prvi slovenski celovečerni film, ki je prejel mednarodno nagrado. Film je šel po festivalih in kinematografih širom sveta, v več kot šestdeset držav, tudi nekatere zelo eksotične in oddaljene dežele. V okviru jugoslovanskega filma so ga leta 1957 predvajali na Kitajskem in v Argentini.

Scenarij in režija: Jože Gale
Igrajo: Matija Barl, Frane Milčinski, France Presetnik, Zdenka Logar
Trajanje: 91 minut
Leto: 1951

 

Prenovljeno vaško središče v Stari Fužini vabi, da se ga napolni z zanimivo vsebino. Poletni "Torkovi večeri" glasbe in kulinarike so že utečeni, letos pa Krajevna skupnost Stara Fužina, Turizem Bohinj in Triglavski narodni park organiziramo KINO POD TRIGLAVOM: brezplačne poletne filmske večere na prostem – v vaškem jedru Stare Fužine. Tudi v primeru poletne nevihte filmski večeri ne bodo odpovedani: prestavljeni bodo pod streho Kulturnega doma v Stari Fužini.

Filmski večeri bodo potekali vsako nedeljo v juliju in avgustu – med 5. julijem in 23. avgustom, vsakič ob 20.00.

Vabljeni v kino pod Triglav!

na vrh strani