SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Razstava 7. srečanja gorenjskih fotografov 2024

12. julij - 15. september
Kulturni dom Stara Fužina, Bohinj

Vabljeni v Kulturni dom Stara Fužina na ogled fotografske razstave 7. srečanja gorenjskih fotografov. Razstava prikazuja izbor fotografij, na spremljajoči projekciji pa je mogoče videti vse na srečanje prispele fotografije. Razstava je bila v maju na ogled v Infocentru Triglavska roža Bled.

V jubilejnem letu praznovanja 100-letnice podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, so si gorenjski fotografi za razstavo svojega 7. srečanja za navdih izbrali široko in raznoliko tematiko našega edinega narodnega parka. Ta z osupljivo in pestro živo in neživo naravo, pa tudi s kulturno krajino in tisočletno, spoštljivo prisotnostjo človeka, nudi neskončno zakladnico fotografskih motivov.

Fotografski prijatelji iz Gorenjske so se leta 2017 dogovorili, da vsako leto v enem izmed gorenjskih razstavišč pripravijo skupno fotografsko razstavo. Na 7. skupni razstavi sodelujejo fotografi Foto kluba Triglavski narodni park z Bleda, Foto društva Radovljica, Fotografskega društva Jesenice, Foto kluba Anton Ažbe Škofja Loka, Fotografskega društva Janez Puhar Kranj, Foto kluba Tržič in Foto skupine IME Kranj. Projekcija prikazuje 236 fotografij 59 avtoric in avtorjev, na razstavi  paje na ogled izbor najboljših 30-ih. Različni pristopi in pogledi fotografov, različna čutenja ob iskanju zanimivih motivov, nam bodo prikazali lepoto narave, ki se jo z besedami težko opiše, saj velja rek, da nam ena slika pove več kot 1000 besed.

Razstava je na ogled do 15. septembra 2024.

Naslovna fotografija: Simon Krejan, Sirarja na planini Zajavornik

na vrh strani