SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Spoznajmo 16 etap krožne daljinske poti Juliana

ETAPA 12: Tolmin-Kobarid
21. junij 2020 ob 8.00
Parkirišče pri Kampu Gabrje, Gabrje 29

Hoditi, občudovati, razumeti in doživeti. V štirih vikendih vam bomo omogočili spoznati različne obraze pohodniške poti Juliana Trail.  

Zakaj bi sedeli doma, če pa lahko stopite v korak z nami in uživate v razgledih in lokalnih zanimivostih? Vodeni pohodi po vseh etapah Juliane so pripravljeni za različne tipe pohodnikov, prijavite pa se na tiste, ob katerih vam zaigra srce. 

Kaj je krožna daljinska pot Juliana?

270 km oziroma 16 etap čistega pohodniškega užitka. Krožna daljinska pot je pot, ki vas ne vodi do vrhov Julijcev, ampak vijuga po dolinah in vzpetinah okrog njih. Tako v popolnosti užijete vse, kar vam ponuja naravno in kulturo bogastvo destinacij v skupnosti Julijskih Alp. Na izhodiščnih ali končnih točkah posamezne etape pa lahko prespite, se okrepčate ali samo napolnite zaloge svojih nahrbtnikov. Pohodniška pot Juliana ni pot zunanjih presežkov, je pot, kjer ob meditativni hoji osebnostno rastemo na vse možne načine. Med drugim tudi v iskanju izjemnosti, ki so se skrile v samoumevnost.  

Kaj boste lahko po poti videli in doživeli v družbi vodnikov? 

Pohodi so v nekaterih primerih obogateni s kulturnimi in izobraževalnimi vsebinami - od spoznavanja biodiverzitete, kulturne dediščine, možnosti trajnostne mobilnosti, varnosti v gorah in primerov dobre prakse. Na vseh pa bodo vodniki na voljo za vaša vprašanja. 

Kako bodo potekali pohodi? 

Štiri vikende (sobote in nedelje) med 13. junijem in 5. julijem vas bodo na izhodiščih pričakali vodniki in spremljevalci. Na vsakega od teh dni bo izveden po en pohod na gorenjski in en pohod na primorski strani Julijskih Alp. Za nekatere pohode morate biti v dobri telesni kondiciji, nekatere pa boste zmogli tudi, če šele dobro pričenjate z rutino hoje. Pri vsakem pohodu posebej boste našli podrobnosti o težavnosti, trajanju, prevozih in možnostih parkiranja. Na pohode se je zaradi lažje organizacije potrebno predhodno prijaviti (uporabite kontakte, ki so navedeni pri posameznem pohodu). 

NEDELJA, 21. 6. 2020 

ETAPA 12: Tolmin-Kobarid

 • Dan: nedelja, 21. junij 2020
 • Izhodišče: Parkirišče pri Kampu Gabrje, Gabrje 29
 • Čas odhoda: Parkirišče pri Kampu Gabrje, ob 8.00
 • Dolžina: Hodili bomo po 12. etapi Juliane Trail. Začeli bomo v vasi Gabrje, pri Kampu Gabrje. Prehodili bomo dobrih 12 kilometrov, potrebovali pa bomo okoli 4 ure, da zaključimo pohod v Kobaridu, na parkirišču za slap Kozjak. Del poti poteka po asfaltu.
 • Višinska razlika: Višinska razlika je minimalna.
 • Zahtevnost: lahka
 • Oprema: Običajna pohodniška oprema ter pijača in hrana iz nahrbtnika.  
 • Vsebina: Dobili se bomo v Gabrjah in začeli na pohodniški poti ob reki Soči, potem pa nadaljevali nekaj kilometrov po asfaltu. Sprehodili se bomo skozi vasi Volarje in Selišče, prečkali reko Volarjo in se v vasi Kamno preusmerili na stezo, ki nas povede med starodavne in zapeljivo lepe suhozide. Steza nas nato pripelje pod cerkev sv. Lovrenca. Če bo volja, se bomo povzpeli do cerkve, kjer je odlično razgledišče na dolino in ob enem si lahko ogledamo kraj, kjer je pokopan pesnik Simon Gregorčič. Nadaljevali bomo skozi vas Ladra in zaključili pohod v Kobaridu, pri Napoleonovem mostu.
 • Sodelujoči: Turizem Dolina Soče
 • Prevoz: Organiziran je brezplačen prevoz voznikov avtomobilov, iz Kobarida do Kampa Gabrje
 • Prijave do: 18. 6. 2020
 • Prijave na[email protected] ali na 05 30 29 643.
na vrh strani