PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Spoznajmo 16 etap krožne daljinske poti Juliana

ETAPA 7: Stara Fužina−Bohinjska Bistrica
5. julij 2020 ob 9.00
Center TNP Bohinj, Stara Fužina 38, Boh. Jezero

Hoditi, občudovati, razumeti in doživeti. V štirih vikendih vam bomo omogočili spoznati različne obraze pohodniške poti Juliana Trail.  

Zakaj bi sedeli doma, če pa lahko stopite v korak z nami in uživate v razgledih in lokalnih zanimivostih? Vodeni pohodi po vseh etapah Juliane so pripravljeni za različne tipe pohodnikov, prijavite pa se na tiste, ob katerih vam zaigra srce. 

Kaj je krožna daljinska pot Juliana?

270 km oziroma 16 etap čistega pohodniškega užitka. Krožna daljinska pot je pot, ki vas ne vodi do vrhov Julijcev, ampak vijuga po dolinah in vzpetinah okrog njih. Tako v popolnosti užijete vse, kar vam ponuja naravno in kulturo bogastvo destinacij v skupnosti Julijskih Alp. Na izhodiščnih ali končnih točkah posamezne etape pa lahko prespite, se okrepčate ali samo napolnite zaloge svojih nahrbtnikov. Pohodniška pot Juliana ni pot zunanjih presežkov, je pot, kjer ob meditativni hoji osebnostno rastemo na vse možne načine. Med drugim tudi v iskanju izjemnosti, ki so se skrile v samoumevnost.  

Kaj boste lahko po poti videli in doživeli v družbi vodnikov? 

Pohodi so v nekaterih primerih obogateni s kulturnimi in izobraževalnimi vsebinami - od spoznavanja biodiverzitete, kulturne dediščine, možnosti trajnostne mobilnosti, varnosti v gorah in primerov dobre prakse. Na vseh pa bodo vodniki na voljo za vaša vprašanja. 

Kako bodo potekali pohodi? 

Štiri vikende (sobote in nedelje) med 13. junijem in 5. julijem vas bodo na izhodiščih pričakali vodniki in spremljevalci. Na vsakega od teh dni bo izveden po en pohod na gorenjski in en pohod na primorski strani Julijskih Alp. Za nekatere pohode morate biti v dobri telesni kondiciji, nekatere pa boste zmogli tudi, če šele dobro pričenjate z rutino hoje. Pri vsakem pohodu posebej boste našli podrobnosti o težavnosti, trajanju, prevozih in možnostih parkiranja. Na pohode se je zaradi lažje organizacije potrebno predhodno prijaviti (uporabite kontakte, ki so navedeni pri posameznem pohodu). 

SOBOTA, 5. 7. 2020

ETAPA 7: Stara Fužina−Bohinjska Bistrica 

 • Dan: nedelja, 5. 7. 2020 
 • Izhodišče: Center TNP Bohinj, Stara Fužina 38, Boh. Jezero (46.285839, 13.891500)
  Parkirišče: P26 Stara Fužina (pod kulturnim domom v Stari Fužini), cena 2 €/uro (46.287673, 13.894676)
 • Javni prevoz: informacije na spletni strani www.arriva.si ali promet.bohinj.si
 • Čas odhoda: 9.00, Center TNP Bohinj
 • Dolžina: prehodili bomo celotno etapo 7 v dolžini 12 km; čas hoje cca 3 ure
 • Zahtevnost: nezahtevno
 • Oprema: Pohodna obutev in obleka, hrana in pijača
 • Prevoz: Iz Bohinjske Bistrice do Stare Fužine bo organiziran brezplačen prevoz za voznike, ki so parkirali v Stari Fužini
 • Prijave do: 3. 6. 2020 do 15.00
 • Prijave na: Turizem Bohinj, +386 (0)4 57 47 590 ali [email protected]