SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Spoznajmo 16 etap krožne daljinske poti Juliana

ETAPA 16: Tribiž - Kranjska Gora
5. julij 2020 ob 9.00
Mejni prehod Rateče, ob spomeniku osvoboditeljem Slovenije, parkirišča so na voljo v neposredni okolici

Hoditi, občudovati, razumeti in doživeti. V štirih vikendih vam bomo omogočili spoznati različne obraze pohodniške poti Juliana Trail.  

Zakaj bi sedeli doma, če pa lahko stopite v korak z nami in uživate v razgledih in lokalnih zanimivostih? Vodeni pohodi po vseh etapah Juliane so pripravljeni za različne tipe pohodnikov, prijavite pa se na tiste, ob katerih vam zaigra srce. 

Kaj je krožna daljinska pot Juliana?

270 km oziroma 16 etap čistega pohodniškega užitka. Krožna daljinska pot je pot, ki vas ne vodi do vrhov Julijcev, ampak vijuga po dolinah in vzpetinah okrog njih. Tako v popolnosti užijete vse, kar vam ponuja naravno in kulturo bogastvo destinacij v skupnosti Julijskih Alp. Na izhodiščnih ali končnih točkah posamezne etape pa lahko prespite, se okrepčate ali samo napolnite zaloge svojih nahrbtnikov. Pohodniška pot Juliana ni pot zunanjih presežkov, je pot, kjer ob meditativni hoji osebnostno rastemo na vse možne načine. Med drugim tudi v iskanju izjemnosti, ki so se skrile v samoumevnost.  

Kaj boste lahko po poti videli in doživeli v družbi vodnikov? 

Pohodi so v nekaterih primerih obogateni s kulturnimi in izobraževalnimi vsebinami - od spoznavanja biodiverzitete, kulturne dediščine, možnosti trajnostne mobilnosti, varnosti v gorah in primerov dobre prakse. Na vseh pa bodo vodniki na voljo za vaša vprašanja. 

Kako bodo potekali pohodi? 

Štiri vikende (sobote in nedelje) med 13. junijem in 5. julijem vas bodo na izhodiščih pričakali vodniki in spremljevalci. Na vsakega od teh dni bo izveden po en pohod na gorenjski in en pohod na primorski strani Julijskih Alp. Za nekatere pohode morate biti v dobri telesni kondiciji, nekatere pa boste zmogli tudi, če šele dobro pričenjate z rutino hoje. Pri vsakem pohodu posebej boste našli podrobnosti o težavnosti, trajanju, prevozih in možnostih parkiranja. Na pohode se je zaradi lažje organizacije potrebno predhodno prijaviti (uporabite kontakte, ki so navedeni pri posameznem pohodu). 

SOBOTA, 5. 7. 2020

ETAPA 16: Tribiž - Kranjska Gora 

  • Dan: nedelja, 5. 7. 2020
  • Izhodišče: Mejni prehod Rateče, ob spomeniku osvoboditeljem Slovenije, parkirišča so na voljo v neposredni okolici
  • Čas odhoda: 9.00 Mejni prehod Rateče, ob spomeniku osvoboditeljem Slovenije
  • Dolžina: Prehodili bomo cca. 7 km celotne trase in sicer od državne meje do Kranjske Gore. Obiskali bomo še naravni rezervat Zelenci. V Rateče se bomo vrnili z javnim prevozom.  
  • Višinska razlika: - 60 m
  • Zahtevnost: Lahka
  • Oprema: Pohodni čevlji in primerna obleka za pohodništvo
  • Prevoz: javni prevoz – plačljiv po ceniku prevoznika
  • Prijave do: 3. 7. 2020
  • Prijave na: [email protected]
na vrh strani