Čebelnjak

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Dogodki in prireditve z občutkom za pristno, lokalno, kvalitetno… nas bogatijo! Postanite del navdihujočih doživetij in prijetnega druženja, pridružite se nam ob praznovanjih. Vrednost narave je neizmerna in z njo povezana dediščina brezčasna. Spoznajmo in poudarjajmo vrednost bivanja v sožitju z naravo, posredujmo naše vrednote prijateljem in zanamcem. Naj bodo doživetja ob dogodkih v naravnih parkih razkritje in navdih za polnost življenja.Tečaj filcanja copat

Brezplačni tečaj filcanja
18. - 19. januar od 17.00 do 20.00
Center TNP Bohinj, Stara Fužina 37-38

Tečaj filcanja copat

V sodelovanju z  Ljudsko univerzo Radovljica, ki program izvaja v okviru Medgeneracijskega centra Radol`ca, vabljeni na brezplačen tečaj filcanja copat.

Domača ovčja volna je za mnoge le nit, iz katere lahko s pomočjo pletenja in kvačkanja nastanejo tople nogavice, puloverji, copati in kape, vse bolj pa spet postaja aktualna kot material za polstenje oz. filcanje. 

Na tečaju se bomo tako spoznali z eno najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. O filcanju se vedno več sliši, predvsem o tistem suhem načinu, kjer s pomočjo posebnih igel lahko ustvarimo čudovite dekorativne izdelke. Tisti bolj tradicionalen pa je moker način polstenja, kjer s pomočjo vode in mila ter malce spretnosti dosežemo, da se vlakna prepletejo med sabo in postanejo trpežno blago, ali bolj po domače – klobučevina, filc. Spretne roke in narava vlaken omogoča, da je vsak izdelek neponovljiv in unikaten, pa naj bo to šal, copat ali pa torbica.

Mentorici bosta Tanja Legat in Petra Golinar.

Na tečaju se boste naučili filcati tople zimske copate.

Tečaj v celoti financira Ljudska univerza Radovljica, Medgeneracijski centerRadol`ca in je za udeležence brezplačen.

Več informacij in prijave do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 17.1. na [email protected] ali 04 5780 245

Preberite več...