SLO  |  ENG
Sledite nam na Facebooku

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Tečaj nege gozda s poudarjeno socialno funkcijo

projekt GozdNega
13. junij 2020 od 9.00 do 16.00
Infocenter Triglavska roža Bled in teren v Bohinju

Ste lastnik ali lastnica gozda in bi radi pričeli z gozdom upravljati na način, da okrepite socialne funkcije gozda (turizem, zdravje, rekreacija, izobraževanje)? Bi radi razvili dopolnilno dejavnost na kmetiji v povezavi z gozdom? Bi radi postali lastniki gozda, vendar ne veste, kakšno nego je potrebno v gozdu izvajati? 

Gozd ima poleg gospodarske in ekološke, tudi socialno funkcijo. Predstavlja prostor oddiha, rekreacije, zdravja, poleg tega pa gozd omogoča tudi mnogo izobraževalnih aktivnosti. Nega gozda se razlikuje glede na funkcijo, ki jo želimo podpreti – v gozdni rezervatih negujemo gozd drugače kot na gozdnih površinah namenjenih pridelavi lesa.

projektu GozdNega želimo podpreti obstoječe in bodoče lastnike gozdov za nego gozda s poudarjeno socialno funkcijo. Udeleženci tečaja se bodo v teoretičnem delu spoznali s temelji gospodarjenja z gozdovi v Sloveniji, razvojnimi fazami in s funkcijami gozdov v luči prilagajanja na podnebne spremembe. Praktični del tečaja bo zajemal prikaz nege mladega gozda in izobraževanje o pomenu ekoloških in socialnih vlog gozda za lastnike. Na koncu bodo predstavljene še dobre prakse kapitalizacije socialnih vlog gozda v gorskih gozdovih in delavnica z aktivnostmi gozdne pedagogike. 

Teoretični in praktični del tečaja bodo izvedli gozdarski strokovnjaki iz Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor ob pomoči partnerjev projekta.

KAJ: Tečaj nege gozda s poudarjeno socialno funkcijo
KDAJ: sobota, 13. 6. 2020 od 9.00 do 16.00
KJE: Center Triglavskega narodnega parka Bohinj v Stari Fužini
(Stara Fužina 37–38, 4265 Bohinjsko jezero) in okoliški gozdovi
PRIJAVEpreko spletnega obrazca do 5. 6. 2020
CENA: Tečaj je brezplačen.
LOGISTIKA: Predlagamo, da se za pot do zbirnega mesta odločite za sopotništvo. Za lažjo organizacijo vam je na voljo google razpredelnica, kjer se lahko dogovorite za delitev prevoza.

Malico in pijačo si prinesite s seboj. Bodite primerno terensko obuti in oblečeni.

na vrh strani