Čebelnjak

PRIREDITVE V NARAVNIH PARKIH

Dogodki in prireditve z občutkom za pristno, lokalno, kvalitetno… nas bogatijo! Postanite del navdihujočih doživetij in prijetnega druženja, pridružite se nam ob praznovanjih. Vrednost narave je neizmerna in z njo povezana dediščina brezčasna. Spoznajmo in poudarjajmo vrednost bivanja v sožitju z naravo, posredujmo naše vrednote prijateljem in zanamcem. Naj bodo doživetja ob dogodkih v naravnih parkih razkritje in navdih za polnost življenja.V kraljestvu gliv

Odprtje razstave gliv
18. oktober 2017 ob 19.00
Infocenter Triglavska roža, Ljubljanska cesta 27

Vabljeni na odprtje prav posebne razstave gliv, ki v Infocenter Triglavska roža prihaja iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije!

Prirodoslovni muzej Slovenije med svojimi zbirkami hrani tudi 135 let stare modele gob Heinricha Arnoldija, ki na prvi pogled izgledajo kot prave gobe. A gobe so le nadzemna plodišča nekaterih gliv, ki so namenjena razmnoževanju. Kaj sploh so glive in zakaj so pomembne? Na razstavi boste lahko spoznali tako vsem poznane kot nekoliko manj pogoste vrste gliv.

Ob odprtju nam bo razstavo predstavila njena avtorica, vodja Kustodiata za Botaniko v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, Špela Pungaršek.

Preberite več...